معرفی فلفل قرمز تند مکسی هات F1 هیبرید | MAXI-HOT F1 HYBRID RED PEPPER :
• فلفل قرمز تند ماکسی هات F1 هیبرید ارائه شده با نام انگلیسی “YELLOW SWEET CORN” با کیفیت بسیار عالی محصول شرکت معتبر seed line و وارداتی از تایلند می باشد.
• فلفل قرمز تند چیلی طعمی بسیار تند دارد، که عمده مصرف آن برای ساخت ترشی و خشک شده آن به عنوان چاشنی غذا می باشد البته فلفل مکسی هات به صورت مکمل در بین غذاها نیز استفاده می کنند.
• فلفل هیبریدی مکسی هات دارای رشد و عملکردی بالا در تولید بوته فرعی و محصول زیاد بوده که میوه هایی به رنگ سبز و قرمز روشن تولید میکند.
• اندازه میوه در زمان رشد کامل می تواند به 8 الی 9 سانتیمتر برسد و هنگام بلوغ دارای گوشتی ضخیم و براق می شوند.
• این فلفل چیلی به واسطه هیبرید بودن مقاومت بسیار خوبی به آفات و حشرات داشته و در نهایت میوه هایی سالم، بدون لک و خوش فرم را می توان از آن برداشت کرد.
• زمان باردهی فلفل چیلی قرمز مکس هات نیز نسب به دیگر رقمها زودتر بوده و تنها در 60 الی 65 روز به بلوغ می رسد.
• فلفل در هر فصلی با به وجود آوردن شرایط کاشت، در گلدان و در بالکن آفتاب گیر قابل پرورش است و در فصل سرما نیز می توان آن را به جای گرم تر منتقل کرده و در تمامی سال از برداشت محصول آن لذت برد.
• قسمت تند فلفل قرمز را کپسایسین (Capsaicin) تشکیل میدهد که دارای فواید بیشماری برای سلامتی است این ماده دارای قابلیت چربی زدایی بوده و در برخی از میوهها یافت میشود که در این میان فلفل قرمز بیشترین میزان آن را به خود اختصاص میدهد.
• این گیاه علاوه بر زیبایی بوته سرشار از ویتامین ث می باشد و برای جلوگیری از سرماخوردگی و درمان آفت توصیه شده است.
روش کاشت فلفل ماکسی هات در گلدان :
• ابتدا برای تسریع روند جوانه زنی مقداری بذر فلفل را برای 12 ساعت در یک آب ولرم قرار دهید.
• سپس بذرها بیرون آورنده و آنها را در یک دستمال کاغذی یا حوله کاغذی پخش کنید.
• در مرحله بعد دستمال حاوی بذر را در یک زیپ پلاستیکی گذاشته و درب آنرا محک ببندید تا هوا به آن نفوذ نکرد و رطوبت بالا رود.
• ترجیحا بذرها را دریک مکانی گرم با نور کم قرار دهید.
• بعد از 2 تا 4 روز بذرها متورم می شوند و آماده کاشت هستند البته بعضی از بذرها نیز امکان دارد جوانه های کوچکی زده باشند.
• سپس یک گلدان برای کاشت فلفل خود انتخاب کنید از آنجا که فلفل به رطوبت بالای خاک نیاز دارد حتیالمقدور از گلدان پلاستیکی به جای سفالی استفاده کتید تا رطوبت خاک را حفظ کند.
• فلفل به آبیاری زیادی نیاز دارد بنابراین ته گلدان شما حتما باید باشد تا آب اضافه از آن خارج شود.
• سپس گلدان خود را با مخلوط خاک باغچه و کمپوست پر کنید و مطمئن باشید که خاک باغچه مورد نظر دارای حشره و انواع باکتری ها نباشد.
• اگر از خاک مطمئن نیستید آنرا از فروشگاه ها تهیه کنید یا خاک خود را به مقدار چند دقیقه در مایکروفر قرار داده یا روی ماهیتابه روی شعله گاز قرار دهید تا تمام حشرات ریز و باکتری ها از بین بروند.
• تا 2 یا 3 سانتیمتر مانده به لبه گلدان آنرا با مخلوط کشت تهیه شده پر کنید.
• حال بذر را به گلدان منتقل کرده و فاصله هر بذر را حدودا 5 سانتیمتر در نظر بگیرید.
• سپس به میزان نیم سانتیمتر(0.5 CM) روی بذرها را با خاک کمپوست بپوشانید.
• توجه داشته باشید که بذرها را را زیاد عمیق نکارید( معمولا دو برابر اندازه بذر) چون ممکن است بذر خفه شده و عمل جوانه زنی اتفاق نیفتد.
• حال با یک اسپری بستر کشت را خوب آبیاری کنید و هر زمان خاک خشک شد دوباره آن را آبیاری کنید. حفظ رطوبت خاک برای فلفل خیلی مهم است.
• در صورت رعایت عملیات فوق جوانه زنی فلفل بین 4 تا 10 روز انجام می گیرد.
• نور برای فلفل نقش کیدی در رشد و طعم آنرا دارد حتما گلدان فلفل خود را رو به پنجره جنوبی و نزدیک شیشه و در معرض نور کامل خروشید قرار دهید.
• اگر نمیتوانید نور طبیعی کافی را برای گیاه در داخل خانه به وجود آورید، آنها را در زیر نور مصنوعی فلورسنت قرار دهید. این چراغها میبایست حدوداً 20 سانت بالای گلدان قرار گیرند و بین 14 الی 16 ساعت در هر روز روی گیاه روشن باشند
• جریان هوا را نیز کنترل کنید تا برای گیاه فلفل مطبوع باشد و هر جند وقت یکبار درب یا پنجره ها را باز کنید تا هوا جریان پیدا کند. چون فلفل هوای گرمتر را می پسندد از قرار دادن آن جلوی وسایل سرمایشی خودداری کنید.
• برای کود دهی نیز می توانید به صورت دو هفته یکبار 1 گرم کود کامل NPK 20-20-20 در 1 لیتر آب حل کرده و گیاه خود را آبیاری کنید. بسته کود خانگی NPK را می توانید از فروشگاه نازبو نیز خریداری کنید.
• سه عددی که روی کیسهی کود نوشته شده، نشان دهنده درصد نیتروژن، فسفر و پتاسیم موجود در کود است.کود کامل درصد یکسانی برای این سه عنصر دارد نیتروژن باعث تقویت شاخ و برگ میشود، پتاسیم به رشد گلها و قدرت کلی گیاه کمک میکند و فسفر نیز کیفیت ریشه و میوه را ارتقا میدهد.